De vier trends bij vergaderingen

Nederland staat bekend als een echt vergaderland, de gemiddelde werknemer vergadert gemiddeld 6,5 uur per week. Maar hoe zorg je ervoor dat een vergadering niet altijd hetzelfde is? Wij van Best Event hebben een paar inspirerende trends op het gebied van vergaderen ontdekt.


Trend 1: It’s all about the location

De saaie vergaderzaal is een groot kantoorpand is nu echt verledentijd. De kleinere, sfeervollere en rustgevende locaties zijn nu populair en vervullen de behoefte aan. Locaties in de natuur, strand of in het bos komen weer terug. Waar de dagvoorzitters nu ook vaker voor kiezen is een unieke vergaderlocatie als bijvoorbeeld een fabriek, kerk of een museum.

 

Trend 2: Healthy is hot!

Tegenwoordig zien we steeds vaker de gezonde levensstijl terugkomen. De maaltijden zijn gezond en gevarieerd en worden met meer aandacht voor het product buitens huis gegeten. Het snelle broodje kroket zullen we dan ook niet vaak meer terug zien tijdens de vergaderingen.

 

Trend 3: Flexvergaderen

Deze trend was in 2015 al snel in opkomst maar komt ook zeker terug in 2017. Als er informatie wordt besproken wat niet voor iedereen relevant is het niet nodig om jezelf op te sluiten in een vergaderzaal. Flexibel vergaderen kan in een lunchroom, koffiebar of in een lobby van een hotel.

 

Trend 4: Video notulen

Het is steeds meer in opkomst om de schriftelijke notulen af te schaffen en te werken met audio- of videonotulen. Wat een nadeel hier van is, is dat het achteraf best lastig kan zijn om bepaalde uitspraken snel terug te kunnen vinden van een spreker. Dit gaat in de toekomst zeker opgelost worden door middel van stemherkenning.

Terug naar Locaties & Faciliteiten